2018. augusztus 28., kedd

Miért éppen Maldív-szigetekre utazzunk?
























Az Indiai-óceán gyöngyszemeként számon tartott szigetországba látogatva igazi földi paradicsomban érezhetjük magunkat az Egyenlítő közelében. A Maldív-szigetekhez közeledve, ha kitekintünk repülőnk ablakán már elénk tárul a gazdagon elszórt már már rikítóan fehér homokos parányi szigetek látványa, melyeket azúrkék színben pompázó, tengeri vulkánok által létrehozott korallzátony gyűrűk az un. atollok ölelnek körül.Itt nincsenek hegyek és általában 2,5 méternél magasabb pontok, mely különös atmoszférát kölcsönöz a trópusi világnak. Tenger szint feletti legmagasabb pontja 2,4 m.

A repülőtér Male is maga  egy sziget, mely éppen csak kiemelkedik az óceánból.Nagy izgalom a repülőn ülve, hogy pilótánk el ne kalkulálja a landolást. Szerencsésen megérkezve megkönnyebbülve dőlünk hátra és hangos tapssal jutalmazzuk a személyzetet. Innen a repülőtérről indulnak a transzferek az utasok által választott szigetre.

A mólónál ringatóznak a különféle motorcsónakok valamint a légi taxik. Bátran válasszuk foglaláskor a hidroplán transzfert, hiszen páratlan élményben lehet részünk.Kifutópályánk a víz felszíne. Már a beszállás is érdekes a szűk gépbe, segítséget kapunk, ha elvesztenénk az egyensúlyunkat.

Beindul a motor, a propellerek forognak, egyre gyorsabban és gyorsabban pörögnek......indulunk!  Vízcseppek verődnek fel az ablakon.Elérve az utazási 100 m-es magasságot elénk tárul a végtelen panoráma.  

Megérkezve a választott szigetre a gép pattan a vizen és immáron hajóként üzemel tovább,beúszik a mólóhoz, ahol már várnak minket.

Általánosságban elmondható, hogy a turisták által lakott valamennyi szigeten egy hotel van, melynek neve megegyezik a sziget nevével. Az egyszerűtől a luxus színvonalig bezáróan mindenki megtalálhatja kedvére valót, az egészen kicsi háborítatlan szigettől, a 2-3 km-es nagyságú szigetekig. Választhatunk víz fölötti, facölöpökön álló bungalót is. A szigetek alapterülete általában nem éri el az 1 km2-t.

Az aktívabb üdülést keresőknek a szolgáltatások széles skáláját nyújtó nagyobb szállodákat, mint pl. a Sun Islandot javasoljuk.

Nincs más dolgunk mint élvezni az életet, a szabadságot. Semmivel nem kell  törődni. Fő feladat az óceán morajlását hallgatni és gyönyörködni a látványban. A puha süppedős fehér homok szinte simogatja a talpunkat.

A levegő hőmérséklete egész évben 30C körüli, lágyan fújdogál a tengeri szellő, időnként előfordul trópusi zápor.A tengervíz sekély, kristálytiszta és meleg. A növényzet buja, fák, bokrok, pálmafák, banánfák, hibiszkuszok és egyéb trópusi növények, virágok mind megtalálhatóak.

A vízalatti világ nagyon népes a növényzetnek, szikláknak és rajtuk megtelepedett koralloknak köszönhetően. Sok halfajta megtalálható itt, pár centiméterestől kezdve a közel egyméteres példányokig. Formájuk és színük rengetegféle. Maldív szigetek egyben a búvárok paradicsoma is. Számos sziget rendelkezik búvárközponttal. Búvár túrákra jelentkezhetünk. Kölcsönözhetünk vízisport eszközöket is, mint búvár szemüveget, pipát, békatalpat.

A szállodák szervezésében részt vehetünk hajós kiránduláson, van éjszakai halászat lehetőség is.
Érdemes all inclusive ellátást választani,melyben egy 7 éjszakás tartózkodás esetén akár a kirándulás ára is benne lehet.

Szigetenként változnak a szolgáltatások és az árak.

A szállodák éttermében sokszor európai szakácsok gondoskodnak a vendégekről, ezért az európai ízvilág a jellemző.Természetesen azért megtalálható a jellegzetes maldív  és indiai konyha is. A kulináris élvezetek után ha van kedvünk, meglátogathatjuk a szálloda fitness termét is, majd az edzések után jót tesz a testnek és léleknek egyaránt egy energizáló masszázs.

Kellemes délutáni időtöltés lehet a szálloda bárjában, koktélt iszogatva, ellazultan gyönyörködni a narancssárga és rózsaszín színekben pompázó egyenlítői égboltban.A lemenő nap és az óceán találkozása rabul ejti az idelátogatót.

Reméljük Önt is utasaink körében üdvözölhetjük a közel jövőben!
Érdeklődését szeretettel várjuk irodánkban!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése