2020. június 17., szerda

HAJÓÚT A KARIB-TENGEREN

A Carnival Cruise Lines hajótársaság hatalmas óceánjáró hajója, a Carnival Glory fedélzetén feledhetetlen karibi nyaralás részesei lehetünk. Egyik népszerű útvonala a következő csodás szigeteket érinti:
Miami beszállást követően az első kikötő Nassau, mely nemcsak a Bahama-szigetek fővárosa, hanem a legnagyobb városa és üzleti központja is egyben. A város New Providence szigetén található, itt él az ország teljes lakosságának többsége. Saját kikötővel és reptérrel rendelkezik. A várost a 17. század derekán alapították brit telepesek, Charles Town néven, később azonban III. Vilmos angol király tiszteletére (aki az Orániai-Nassaui házból származott) átkeresztelték Nassaura. A 18. században a Karib-tenger kalózainak kedvelt búvóhelye volt, itt élt hajdan a hírhedt Feketeszakáll is. Ezután a Bahama-szigetek brit, amerikai és spanyol fennhatóság alá került, majd 1973-ban elnyerte függetlenségét.



Trópusi klímájának és álomszép, fehérhomokos strandjainak köszönhetően kedvelt turistaközpont. Nassau látnivalói közé tartozik a Charlotte erőd, a Royal Viktoria Garden egzotikus kertje, a Straw market a Bay street-en, valamint a sziget északi oldalán fekvő Paradise Island, mely otthont ad a híres Atlantis szállodakomplexumnak. Nassau-t elhagyva, St. Thomas-on, az Amerikai Virgin-szigetek legnagyobbikán köt ki a hajó. Történelme során sokszor cserélt gazdát, majd végül 1917-ben a dánok adták el az Egyesült Államoknak. Érdemes sétát tenni a fővárosban, Charlotte Amelie-ben, megmászni a 99 lépcsőt, ellátogatni a sziget csodás kilátópontjainak egyikéhez és gyönyörködni St. Thomas természeti szépségeiben vagy csak pihenni St. Thomas különlegesen szép fehérhomokos tengerpartján.


A következő kikötő San Juan, Puerto Rico, mely fallal körülvett óvárosával, színes koloniális építészeti stílusával és számtalan látnivalójával kápráztatja el az odalátogatókat. A nyüzsgő metropolisz a 16. századi alapítása óta lakott, a második legrégibbi európai alapítású város a karibi térségben. Egész évben kellemes éghajlatával, fehérhomokos strandjaival tökéletes úti cél. Fedezzük fel San Juan történelmi belvárosát és látogassunk el a Morro Erődhöz és a San Cristóbál várhoz, a Casa Blanca múzeumba, a San Juan katedrálisba, a San Jose templomba, valamint keressük fel a város fontosabb tereit és tegyünk egy séták a helyi parkokban. Puerto Rico-ban járva mindenképp meg kell kóstolnunk a spanyol-stílusú sangríat és az ínycsiklandozó tapasokat.San Juan után az hajóút utolsó állomása a Grand Turk sziget, a Turks- és Caicos szigetek egyike. A szigetek területe 8 főszigetből és számos korallzátonyból áll össze. Itt találjuk a világ leghosszabb korallzátonyát is. A Grand Turk sziget bár kicsi, karibi hangulatával, fehérhomokos partjaival, türkizkék vízével nem fog csalódást okozni


Részletes hajóút kereső ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése