2020. június 18., csütörtök

KENYA - A legjobb szafari lehetőségek

Ebben a fantasztikus országban mindent megtalál. Homokos korallzátony által védett tengerpartot, érintetlen természetet, Kelet-Afrika jellegzetes vadállatait eredeti környezetükben, szabadon; modern nagyvárost felhőkarcolókkal, nyüzsgő, forgalmas kikötővárost, üdülőövezetet és kicsiny falvakat, több ezer méter magas hegyeket, végtelen síkságokat, ligetes domboldalakat, hatalmas és aprócska tavakat, geológiai látványosságokat; óriási tea- és kávéültetvényeket, egzotikus gyümölcsöket termelő farmokat, történelmi emlékeket az őskortól a közelmúltig, az iszlám, a hindu és a keresztény kultúra izgalmas keverékét.


Kenyai nemzeti parkok:
Fedezze fel az afrikai szavanna vadvilágát! A Földön csak két országban, Tanzániában és Kenyában látható az állatok szabad vonulása természetes körülmények között. Ezt Önnek is látnia kell!
Az utazás menetrendszerinti járattal történik, mely Nairobiban külön költség nélkül megszakítható. A szafariprogramok innen olcsóbban és kényelmesebben megoldhatóak, mivel a híres nemzeti parkok a közelben vannak. Utasainkat az első perctől az utolsóig kísérjük, Önnek semmit sem kell tennie. Magyar nyelvű telefonos asszisztencia egész évben.

Lake Nakuru

Nairobitól 156 km-re északra található. A 188 km² alapterületű nemzeti parkot 1960-ban nyilvánították védett területté. Utunk során részesei lehetünk a csodálatos Rift Valley hasadék látványának, mely a Holt-tengertől Mozabikig húzódik. A Lake Nakuru nagyon sekély tó, kiterjedése 62 km². A kis és nagy flamingók hatalmas populációija a kétmilliós számot is elérheti. A tollazatuk színe az egész tájat csodálatos rózsaszínűvé varázsolja. A tó mellett elterülő nemzeti parkban szinte minden állatfaj megtalálható, köztük a keskenyszájú orrszarvú is, amely Kenyában itt látható a legnagyobb számban.

Masai Mara

Nairobitól 175 km-re délnyugatra található, 1.672 km² alapterületű rezervátum.
Kenya leghíresebb parkja, a tanzániai Serengeti Nemzeti Park északi kiterjedése. A nemzeti Parkban megcsodálhatjuk a Big Five-nak nevezett öt nagyvadat (oroszlán, kafferbivaly, orrszarvú, elefánt, leopárd) s mellettük gepárdot, számos más antilop- és zebrafélét, vízilovat és a változatos madárvilágot is megfigyelhetjük.
A kínálkozó táplálék bősége miatt az oroszlánok populációja itt az egyik legsűrűbb egész Afrikában.
A Mara-folyóban vízilovak játszanak, a folyóparton krokodilok sütkéreznek.
Évente gnúk milliói vándorolnak északra az esőt követve.

Amboseli

Nairóbitól 240 km-re délkeletre található, 392 km²-nyi területet foglal magába. A park teljesen sík, füves terület, közvetlenül a tanzán határon, a Kilimanjaro (5.895 m) lábánál fekszik. Több mint 50 fajta emlős otthonául szolgál. Igen gazdag patásokban, rengeteg elefánt él itt, de természetesen oroszlánnal és egyéb macskafélékkel, valamint sakállal, hiénával, marabuval, keselyűvel is találkozhatunk.



Mombasai üdüléssel a legjobb összekötni a Tsavo Nemzeti Park meglátogatását. Mindenképpen két napos szafarit ajánlunk, mivel az 1 napos szafari alatt az utazással telik el az idő a legnagyobb melegben.
Tsavo East-West
Tsavo East Nairobitól 334 km-re délkeletre található, 11.742 km²-nyi alapterületen. Tsavo West Nairobitól 235 km-re délkeletre található, 9. 065 km²-nyi alapterületen. A két Tsavo együtt Kenya legnagyobb nemzeti parkja, félúton található Nairobi és Mombasa között. A két nemzeti parkot 2 állandó folyó osztja fel, a Tsavo-és az Athi-folyó. A Tsavo West a fejletebb része a parknak. A legcsodálatosabb természeti látnivaló a Chyulu hegy által táplált Mzima forrás (naponta 20 millió liter kristálytiszta víz) és a Ngulia lejtő. Enyhén bozótos, nyugati oldalán hegyekkel határolt terület. A park igen gazdag antilopban, zebrában és elefántban, de szép számmal található itt pávián, zsiráf, sas és keselyű is. Kis szerencsével oroszlánokat is megfigyelhetünk néhány méter távolságból.


Magyarországról induló utaknál a szafariprogramokat mindenféle kombinációban megtalálhatjuk az utazási irodák kínálatában. Megbízható utazási irodának a legtöbb utas a Safari Travelt ajánlja. A térség specialistái, személyes tapasztalataikkal, fényképek és videó segítségével a legjobb személyre szabott programot állítják össze az Ön részére!
Nairobiból : 1-2 napos Lake Nakuru, 2-3 napos Masai Mara, 2-3 napos Amboseli, 3-4 napos Lake Nakuru-Masai Mara, ezenkívül Samburu, Treehotel, Rift Valley, Tanzánia
Mombasából : 1-2 napos Tsavo, 3 napos Tsavo-Amboseli, 2-3 napos Masai Mara, egyéb programok: Marineland, Wasini sziget, mélytengeri horgászat, búvárkodás
De nem kizárt, hogy egyéni kérések alapján a szafariprogramokat az igények alapján is összeállítják!

TIPP:
Az utazási időpont kiválasztásánál figyelembe kell venni az állatok vándorlását. Érdeklődjük nálunk, hogy a mikor hova a legideálisabb utazni, hogy a legtöbb élménnyel gazdagodjon.

Vízum: online vízum szükséges.
Oltások: nincs kötelező oltás

Információ: www.safaritravel.hu vagy Tel – 239-4848.
Folyamatos hírek,beszámolók: Facebook – Safari Travel Utazási Iroda

Kenyai szafari programjainkat ITT találhatja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése