2020. június 17., szerda

TANZÁNIA: Szafari a világ legjobb szafari helyén

Afrika keleti részén, az Indiai-óceánnal határosan, Kenya és Mozambik között fekszik. Síkságaival, tavaival, hegyeivel, keskeny, alacsonyan fekvő partszakaszaival Tanzánia a legnagyobb kelet-afrikai ország. Az ország legnagyobb területe fennsík, a többi félsivatag és szavanna. A legmagasabb hegyek – a 4556 méteres Meru és az 5895 méteres Kilimanjaro – északkeleten, a kenyai határ mentén húzódnak. Tanzánia hatalmas, nyílt síkságain az ember nagyon-nagyon kicsinek érzi magát. Sehol máshol a Földön nem látható ennyi állat, melyek szemlélését megkönnyítik a Tanzániára jellemző síkságok. Elefánt-, bölény-, víziló- és csimpánz koncentrációi is a világ legnagyobbjai közé tartoznak.

Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat a jellemző, sok részén elég hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi klíma van, amelyet némileg enyhítenek a tengeri fuvallatok. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt éghajlat van. Az országot vadállatok sokasága jellemzi: gnú, majom, antilop, oroszlán, gepárd, krokodil, gazella, flamingó – a fehér fosztogatók ezeket mind elejtették régen, ma azonban már inkább fényképezőgépet visznek magukkal, nem puskákat. A gazdaságilag szegény Tanzánia a kontinens egyik legjobb helye a vadvilág megfigyelésére. Nemzeti parkok, kráterek, és az ország elengedhetetlen tartozéka, a gyönyörű szép “fűszersziget”: Zanzibár.

Nemzeti parkok Tanzániában:
Fedezze fel velünk az afrikai szavanna vadvilágát! A Földön csak két országban, Tanzániában és Kenyában látható az állatok szabad vonulása természetes körülmények között. Ezt Önnek is látnia kell! Amikor az autókkal belépünk a nemzeti parkba egy más világ fogad minket. Mintha a mindennapokból kilépnénk egy fantasztikus, mennyei paradicsomba. Szinte a kezünkből esznek a vadálatok. Ha utazási irodával utazunk, akkor az utsaokat az első perctől az utolsóig kísérik, Önnek semmit sem kell tennie. Magyar nyelvű telefonos asszisztencia egész évben.

Arusha Nemzeti Park


Mivel Tanzániába történő utazáskor az átszállás Arusha-ban történik, ajánljuk a nemzeti park felkeresését a közelsége és a látnivalók miatt. A park a Kilimanjaro és a Meru hegyek között fekszik, kiemelkedő természeti szépségekkel. Az élővilág széles körben megtalálható, emellett kráter tavak, hegyi erdők és a látványos Meru – hegy gazdagítja a nemzeti parkot. Hatalmas madár populációnak, síksági vadállatoknak fekete és fehér majmoknak ad otthont.

Lake Manyara Nemzeti Park



Útba esik a Ngorongoro kráter felé menet, ezért ajánlatok egyszerre megnézni. A park a Manyara-tó partja és a Kelet-afrikai Rift-völgy meredek fala között található. A Rift-völgy meredek faláról könnyen megfigyelhető a park összes élővilága. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak a fára mászó oroszlánnak. Az akácok és a lejtőn lévő erdőségek árnyékul és eleségül szolgálnak az elefántnak. A füves tópart a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak és vízilovaknak ad otthont.


Ngorongoro Kráter és Védett terület



A világhíres vadrezervátum a világ hét csodája közé tartozik. A Ngorongoro kráter, mely a világ legnagyobb vulkanikus krátere 19,2 km átmérőjű, 610 m mély és 304 km²-en terül el. Hatalmas számú, több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Rengeteg zebra és antilop, ezenkívül elefánt, gnú, gazella, bivaly, oroszlán, leopárd, varacskos disznó, gepárd és hiéna is megtalálható itt. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők, és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter – ahol a legtöbb lodge található – magassága és perem körüli hőmérséklete miatt elég hűvös, főleg este. Erdőnövényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. A meredek kráterfal nem akadályozza az állatokat a mozgásban, de sokan maradnak a kráter aljában, ahol élelem és víz bőségesen található. A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál.


Serengeti Nemzeti Park



Az egyik legnagyobb vadon Afrikában. Tanzánia legrégebbi és legnépszerűbb parkja, a világörökség része. A park 14.763 km², hatalmas, dimbes-dombos füves területtel, mely szinte eggyé válik a horizonttal. 3 millió emlős állatnak ad otthont, melyek közül több, mint 2 millió évenként csordákban vándorol. Horkantó gnúk csapata cammog végig az ősi vándorló útvonalon. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a vándorlásban a friss legelő felé, zebrák és gazellák társaságában a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi kiterjedése). Ha épp nincs vándorlás, a Serengeti parkban akkor is szenzációs szafariban lehet részünk: bivalycsordák, kisebb elefánt- és zsiráfcsoportok, ezernyi gazella, impala és antilop látható.


Tarangire Nemzeti Park



A park hatalmas baobab fáiról híres, a Arusha-tól csupán 2 órányi vezetésre található. A száraz évszakban a Tarangire-folyó állandó vize hatalmas mennyiségben vonzza a vándorló állatokat: elefánt, gnú, zebra, antilopfajták. A baobab fák rendkívül öregek, azt mondják róluk, hogy a szellemeknek és a kísérteteknek szolgálnak menedékül. Amikor rálépünk az ingoványos, mocsaras területekre, megpillanthatjuk, hogy hatalmas fák az óriáskígyók számára, hogy szolgálnak menedékéül. A száraz évszakban jó esélyünk lehet rá, hogy látunk leopárdot, oroszlánt és nagyon ritkán afrikai vadászkutyát.


A szafariprogramokat mindenféle kombinációban kínáljuk
Arushaból: 3 napos Tarangire-Ngorongoro, 4 napos Lake Manyara-Serengeti-Ngorongoro, 4 napos Arusha Nemzeti Park-Ngorongoro-Lake Manyara, 3 napos Ngorongoro-Ndutu, ezenkívül Mt. Kilimanjaro Expedíció (hegymászó túra), Luxus szafarik, Kenya
Szafariprogramokat egyéni igények alapján is összeállítunk!
Tetszés szerinti indulás, választott éjszakák szerint

TIPP: Az utazási időpont kiválasztásánál figyelembe kell venni az állatok vándorlását. Érdeklődjük nálunk, hogy a mikor hova a legideálisabb utazni, hogy a legtöbb élménnyel gazdagodjon.

Vízum: online vízum szükséges.
Oltások: sárgaláz elleni oltási könyvet kérhetik

Utazása összeállításához segítséget nyújt Magyarországon az afrikai térség specialistái, személyes tapasztalataikkal, fényképek és videó segítségével a legjobb személyre szabott programot állítják össze az Ön részére!
További részletekért kattintson IDE!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése