2020. június 18., csütörtök

Nyaralás mindenek felett: Sofitel So Mauritius *****+

Afrika keleti partjától kb. 3000 km-re, Madagaszkár mellett található ez az egzotikus, vulkáni eredetű trópusi sziget, amelyhez néhány körülötte elhelyezkedő atoll is tartozik. A sziget óriási ragyogó smaragdnak tűnik a szikrázó napfényben, különlegessége, egyedisége történelmén túl gazdag növény- és állatvilágában is megmutatkozik. Mauritiust nevezték már “Ezüst földnek”, a Hattyúk szigetének, majd 1598-ban a holland kereskedők által kapta mai nevét. A sziget 67 km hosszú és 46 km széles, alapterülete 1865 km2. Először hollandok, majd franciák, később pedig az angolok gyarmatosították és csak 1968-ban vált függetlenné. 1992 óta köztársaság. A sziget fővárosa Port Louis , amely örökségként még ma is az Indiai-óceán kapuja. Elővárosaival egy lüktető, forgalmas nyugat-európai kikötővároshoz hasonlít. Ez a sziget kereskedelmi és üzleti központja is. A szigetlakók szeretettel fogadják a távolról ide érkező turistát. A vulkanikus eredetű sziget 160 km hosszú, fehér homokos tengerpartján kívül még csodálatos látnivalókat kínál az idelátogató számára. Káprázatos látványt nyújtanak a botanikus kertek, a cukornád- és trópusi gyümölcs ültetvények hatalmas területei. A sziget érintetlen erdeiben szarvasok, vaddisznók és makákó majmok élik világukat szabadon. A sziget őshonos nagytestű galambféle madara, a DODO madár mára sajnos már a kipusztult fajok egyike. Ennek a madárnak a jelképe sok helyen feltűnik, pl. a Mauritius légitársaságnak is ez a madár a jelképe. Mind a pihenni vágyóknak, mind a búvárprogramokat kedvelőknek csodálatos üdülést, varázslatos élményeket kínál ez az egzotikus világ. Mauritiust még nevezhetjük az “Örök nyár” szigetének is, hiszen a tengerpart vonulatában az éves átlaghőmérséklet 19-31 Celsius fok körüli. A nyár novembertől áprilisig, a tél pedig májustól októberig tart. Bővebb információkért kattintson ide.


Sofitel So Mauritius*****+
A neves olasz divattervező, Kenzo Takada tervei szerint rendezték be a szállodát. A Sofitel So tengerpartja a hotel elkészültéig teljesen érintetlen volt. Szolgáltatások: 3 étterem, a központi étterem 1500 négyzetméteres és minden oldalról víz veszi körbe, hatalmas medence, ingyenes WI-FI, spa (bőrfeszesítés: akupunktúrás kezeléssel, speciális technikát alkalmazva), bicikli és buggy (golfautó) ingyenesen igényelhető, fedett gyemekmedence, játéksziget babysitterrel. Esténként programok. Szobák: 60 m2 alapterületűek gigantikus franciaággyal, LCD TV-vel, kávéfőzővel felszereltek. Privát kerttel, kültéri fürdőkáddal, és állózuhannyal rendelkeznek. Ingyenes WI-FI. Beach villa: 100 m2 alapterületűek, a kertben privát medence található.




Vállalkozó kedvű olvasóinknak sikerült megtalálnunk azt az egyetlen magyarországi utazási irodát, akinél a legkedvezőbb áron lehet befoglalni a szállást. Illetve kérésre az utazási iroda a repülőjegyet is intézi.

Mauritiusi szállás ajánlatainkat itt találja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése